Subscribe to RSS feed

joi, 31 decembrie 2009

"Ce inseamna Mihaela Runceanu pentru muzica usoara romaneasca?"

Sursa: interviu realizat de Ioana Matfeev pentru Radio Meridian din Botosani
"Ce a inseamnat Mihaela Runceanu pentru muzica usoara romaneasca?"


Dovada faptului ca inseamna foarte mult inca este ca se vorbeste in continuare despre ea, dar, din nefericire, festivalul de la Buzau nu mai este. SI chiar as fi vrut sa incep cu aceasta nerealizare a ultimilor ani, din partea oficialitatilor din Buzau, care ar fi trebuit sa sa ocupe sa continue festivalul, nu sa-l intrerupa si sa dea prioritate altor manifestari acolo. Cred ca ceea ce trebuia continuat ani multi, multi trebuia sa fie acest festival, purtand numele, Mihaela Runceanu.
Si cred ca ti-am raspuns si la intrebare.

"In afara de acest festival, ce inseamna astazi pentru tinerii interpreti, Mihaela Runceanu?"
Nu stiu pentru tinerii interpreti, pentru cei care merg la Fly Project, de exemplu, nu stiu ce ar putea insemna Mihaela Runceanu, dar pentru multe generatii, putin mai in urma, repertoriul ei ramane unul de referinta si al unei mari vedete. Multa lume inca ne scrie, ne intreaba, dovada ca si voi va ocupati ca sa se intample ceva, la ziua cand, intr-o zi, pentru o zi cand se nastea Mihaela Runceanu.

"Totusi ea a format foarte multe voci."
Da a fost pasiunea ei, dupa aceea de a canta si cu vocae ei extraordinara ar fi fost pacat ca divinitatea sa n-o trimita undeva in lumea cantecului si sa serveasca asa cum stie numai ea sa serveasca aceasta arta. Iata ca ea a avut si o pasiune pentru copii, care au vrut sa devina solisti si au vrut sa devina solisti formati de ea si alaturi de ea. Si multi au ajuns.

"I-ati fost si prieten bun, ce ne puteti spune din acest punct de vedere?"
Prieten, vecin la 25 de metri, ne vizitam, ne sfatuiam, o invitam in spectacole la radio, faceam spectacolele "Slagar Top". Chiar eu am prezentat-o in ultimul ei spectacol, n-am sa uit asta niciodata si a primit imense buchete de flori, ca niste flori ale recunostiintei(...)

"In final, intr-un cuvant, Mihaela Runceanu egal?"
Mihaela Runceanu = inaltimea cantecului de mai! (realizator de emisiuni radio si coordonatorul redactiei de muzica usoara de la Radio Romania Actualitati Titus Andrei)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails