Subscribe to RSS feed

duminică, 1 noiembrie 2009

Emotii si trandafiri pentru Mihaela Runceanu!

Cimitirul unde este înmormântată Mihaela Runceanu a fost sâmbătă loc de pelerinaj pentru zeci de oameni: foşti prieteni, colegi sau fani, care i-au apreciat muzica si au iubit-o. Douăzeci de ani de lacrimi nu au putut şterge durerea din sufletele părinţilor şi ale celor care au iubit-o.


(Sursa: Echipa Top Românesc, 2 noiembrie 2009)

Flori, lacrimi, lumânări aprinse şi emoţii. O zi deosebită sau mai degrabă specială pentru fanii Mihaelei Runceanu care au venit din diferite zone ale ţării pentru a comemora cei 20 de ani care au trecut de la trecerea ei în nefiinţă. Fanii interpretei reuniţi în Asociaţia Culturală Fan-club Mihaela Runceanu au organizat, sâmbătă, 31 octombrie, un pelerinaj la mormântul celei care le-a fost Idol. Dragostea şi pasiunea cu care au construit un weekend special dedicat artistei dovedesc că Mihaela Runceanu le-a rămas pictată în suflet ca o icoană.
Dimineaţă, în jurul orei 11.00, mormântul Mihaelei din cimitirul Dumbrava era aproape nevăzut de pâlcul de oameni veniţi să asiste la slujba religioasă oficiată de doi preoţi. Flori şi coroane au luminat mormântul artistei izvorât acum parca mai puternic din zâmbetul fotografiei care tronează pe mormântul din marmură ridicat acolo la drumul principal. Lacrimile de durere la gândul dispariţiei nedrepte n-au încetat să alunece pe obrajii zecilor de fani care au ţinut să-i transmită o mângâiere, un sărut, o vorbă celei care sigur va trăi veşnic prin muzica ei, prin elevii ei, unii prezenti la pelerinaj. Preotul Vişan a amintit în cuvântul domniei sale, de faptul că pe o bucată de pământ care a aparţinut familiei Mihaelei în cartierul Simileasca a fost ridicată în memoria Mihaelei o biserică ce poartă Hramul Sfinţilor Mihail şi Gavril. Pământul a fost donat de familie bisericii. În memoria artistei, părinţii şi familia Mihaelei au organizat în casa bunicilor din cartierul Simileasca parastasul prilejuit de cei 20 de ani de la moartea interpretei. O atmosferă exact cum i-ar fi plăcut artistei: distinsă, cu discuţii nu triste şi pline de lacrimi ci spontane, cu glume de bun-simţ, dar mai ales cu amintiri legate de cea care a fost Mihaela Runceanu în relaţia cu familia, colegii de breasla, fanii şi prietenii ei… O zi deosebită în care soarele n-a ezitat să apară. Razele lui au mângâiat chiar dacă timid mormântul încărcat de flori şi chipurile zgribulite a zecilor de fani veniţi de departe ca să fie alături într-o zi care s-a vrut sărbătoarea unei artiste deosebite.
Mulţumim, Mihaela pentru o nouă întâlnire cu emoţiile!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails